Život doslazovaný mátou, vanilkou a stévií

Každý si potřebuje oslazovat život a já chtěla zkusit, jak se to dá dělat jinak než krystalovým cukrem. A aby to nebylo tak jednoduché, použila jsem tři způsoby najednou. Budeme mluvit o mátě, stévii a vanilce. Rovnou vám prozradím, že vanilkou jsem zcela nadšená – a ráda bych při té příležitosti poděkovala e-shopu Vanilkové-Lusky.cz, který nám věnoval dvě vanilky Bourbon do soutěže. Více o soutěži a sladkých výrobcích se dozvíte v dnešním článku.

Celý příspěvek

Kochejte se: Daniel dos Santos

Kdybych jednoho dne dopsala svou knihu, tak na přebalu každopádně bude obrázek od tohohle pána a je mi jedno, kolik to bude stát.
Možná, že jste jeho práce už v knihkupectví potkali a třeba si ho ani nevšimli. Osobně považuji jeho ilustrace na obálkách sci-fi a fantasy za jedny z nejlepších. Nedá se říct, že by tématově nějak výrazně přesahoval, ale zpracování má vždycky precizní a výsledek je krásný. Škoda, že takhle nevypadá více knížek…


Celý příspěvek

Drink se Strigou

Striga je mladá, krásná, talentovaná umělkyně, kterou jsem si vytáhla na úplně první paralelí rozhovor. Chtěla jsem vést vznešený, intelektuální hovor o tom, co dělá. Myslela jsem, že mluvit s někým, koho alespoň trochu znám, mi pomůže překonat trému. Pletla jsem se, ta potvora mi to ani trochu neulehčila.

Striga: Vítáme vás ve studiu, hlásí se Kla.
Kla: Kla se rozhodně hlásí. Já jsem chtěla zjistit, co ty vlastně děláš, kdo ty vlastně jsi, kdo je to Striga a tak…
S: Jsem strakatá a fialová, občas mňoukám, hodně chlastám a kreslím.
K: Flekatá a fialová?
S: A zlá a špatná.
K: To jsi ty, nebo to je Striga?
S: To jsme my.
K: Problémy s roztroušenou osobností?
S: My rozhodně žádné problémy nemáme.


Celý příspěvek